no makeup makeup look

‘No make-up’ make-up look: de beste beauty producten!

Soms is het geweldig om helemaal uit te pakken en voor een full face of make-up te gaan, terwijl het op andere momenten juist fijner is om je look naturel te houden. Is voor jou het moment aangebroken dat je zin hebt in een mooie, natuurlijke ‘no make-up’ look? Deze producten helpen je naar het gewenste resultaat!

De basis: een goede BB- of CC-cream

Om te beginnen gaan we er even vanuit dat je je skincare routine al gedaan hebt en SPF hebt aangebracht. Dan ben je helemaal klaar voor je look! Wil je een beetje dekking, maar een natuurlijke look houden, dan is een BB-cream of CC-cream perfect. Het verschil tussen de twee is overigens dat CC-cream meer gericht is op kleur corrigeren. De ‘CC’ staat dan ook voor ‘color correcting’.

Concealer hoort voor velen ook bij de basis van een make-up look. Het moeilijke aan concealer? Het is best wel lastig om het een natuurlijke uitstraling te geven. Heb je erg last van donkere kringen, maar wil je een natuurlijke look, gebruik dan een klein beetje (echt zo min mogelijk; nét genoeg voor wat dekking) color correcting concealer.

Vloeibare blush en/of bronzer

Om je look natuurlijk en fris te houden, kun je het beste een vloeibare blush en/of bronzer gebruiken. Kies dan wel een blush met dezelfde ondertoon als je huid; anders wordt het contrast te groot en ziet het er minder natuurlijk uit. Vloeibare en crème make-up producten blenden het mooist op natuurlijke wijze, daarom hebben deze producten de voorkeur.

Een zachte wenkbrauw look

Meestal heb je één vaste wenkbrauwroutine die je voor elke look inzet. Probeer eens een wat lichtere look! Je zult zien dat zachtere wenkbrauwen de rest van je look ook een stuk zachter en natuurlijker maken. Mijn absolute favoriete product voor een natuurlijke wenkbrauw look is dan ook een brow pen waarmee je hairstrokes kunt tekenen.

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de wenkbrauwproducten die je al in huis hebt. Probeer dan eens om je wenkbrauwen iets lichter aan te zetten.

glowy summer skin

Natuurlijke oogschaduw

Voor een ‘no make-up’ make-up look is oogschaduw niet per se nodig. Vind je het toch fijn om oogschaduw te dragen of je ogen net wat meer te laten spreken? Gebruik dan de kleur die je normaal gesproken gebruikt om te contouren voor je oogschaduw. Zo kun je je ogen net wat meer liften en/of shapen, op een heel subtiele manier.

Getinte lippenbalsem of lipgloss

Wat lippen betreft is een ‘no make-up’ look ontzettend makkelijk: kies voor een doorzichtige of naturel getinte lippenbalsem, lipgloss of lipolie. Wat jij het fijnst vindt dragen! Heb je snel last van droge lippen, dan is een voedende lippenbalsem een hele fijne keuze. Zo verzorg je je lippen en maak je je look af met één product.

Setting spray

Onderschat de kracht van setting spray niet! Het geeft je een frisse uitstraling, alsof je net je skincare gedaan hebt en klaar bent voor de dag. Je kunt door de dag heen ook eens opnieuw setting spray aanbrengen. Je make-up ziet er dan weer uit alsof het fresh is aangebracht!